Rapadalen 1996
  OBS! Bilderna på denna sida är tyvärr lite stora och kan vara svåra att överblicka på en liten skärm vid full storlek.  
Här är några bilder från en vandring i mynningen till Rapadalen i Sareks nationalpark. Detta skedde veckan före midsommar och vi befarade att det skulle vara blött i markerna, men det var torrt och fint och inga mygg.
     
Efter en ganska lång resa i en Saab 95 från -68 så befann vi oss till slut vid vägens slut och det var dags att börja vandra. Fina leder och ganska flack terräng gjorde att vi snart var framme vid Aktse stugan. Dock var ingen stugvärd där, men nästa morgon fick vi sällskap av en norrman som hade varit ute i två veckor. Delar av hans packning kan ses på bron.
     
Den andra dagen bestämde vi oss för att bestiga Skierfe, där denna bild är tagen.

Härifrån hade man milsvid utsikt, och som synes hade vi ganska fint väder denna dag.

     
Detta foto är taget från toppen av Skierfe med Rapadalens mynning i bakgrunden. Fotot speglar tyvärr ej hur det ser ut i verkligheten, det måste upplevas på plats. Vid kanten där jag står är det ett stup på sisådär en 6-700 meter, vilket kanske syns på Davids kroppsspråk på bilden nedan.
Det är på denna topp jag står på fotot snett upp till höger. Detta foto är har jag fått låna av Jan Westerlund.
     
Denna bild har vi tagit med självutlösaren, och är från en rast på väg tillbaka mot Aktse-stugan. Om man tittar noga på denna bild kan man se stugan till vänster om det gula fältet, vid skogsbrynet.
     
Dessa var de enda bilder som blev någonting från denna vandring. När vi efter denna dags etapp återkom till stugan hade stugvärden anlänt, och vi kunde handla lite i hans bod. Dagen efter började det regna kraftigt och vi bestämde oss för att tre dagar fick räcka.